Nieuws uit Nairobi

Vanuit Nairobi weer een blogje en morgenavond 11 april een vlog!

Zoals, misschien, sommige van jullie al gelezen hebben op facebook, was ik even wat minder actief overal doordat ik  ziek was. Inmiddels voel ik me goed, dus ben ik weer helemaal aan het werk en zit ik veel dagen op de farm. Momenteel is er genoeg werk te doen op de farm, dus werk ik eigenlijk steeds meer dagen op de farm. Wat erg leuk is om te doen en zeker om veel contact met de jongens te hebben. Op dit moment heeft het overgrote deel van Kenia schoolvakantie en dat betekend dat de jongens op de farm ook vakantie hebben. Wat dat precies inhoud is, dat de jongens ongeveer 3 weken minder werken op het land en in de middag kunnen ze kiezen uit verschillende activiteiten zoals fitness, voetbal en keyboard. Omdat er nu meer tijd is, komt er ook vaker een Pastor langs in de middag om de jongens meer te leren over God. Daarnaast staan we in de ochtend een half uurtje later op, wat ook wel lekker is.

 

En het belangrijkste van de vakantie voor de jongens is, dat ze op homevisit gaan. Wat  inhoudt dat ze vanaf volgende week woensdag tot maandag naar hun huis gaan. En daar kijken ze naar uit, maar aan de andere kant is het ook wel weer aangrijpend om de verhalen te horen. Sommige jongens zeggen: “ Ja, natuurlijk het is leuk dat ik naar huis ga, maar wat vind ik thuis precies? Er is geen geld, het leven is niet veilig en mijn vrienden hoeven me niet meer”. Het laatste is omdat onze jongens voor een ander leven hebben gekozen. Eigenlijk ontzettend triest omdat wij meestal super uitkijken, na bijvoorbeeld vakantie of een aantal dagen ergens anders geweest te zijn, om naar huis te gaan. En ja, deze jongens kijken er ook naar uit om hun familie te zien, maar het echte ‘ veilig thuiskomen gevoel’  is er niet bij. Apart als je daar lang overdenkt.. wat voor ons vaak thuis is, is voor anderen een plek waar zoveel struggles zijn en het leven minder veilig is dan op de farm. En nogmaals, ze vinden  het natuurlijk ook geweldig om even weer vrijheid te hebben en dingen zelf te ondernemen.

 

Aan het eind van de maand gaan we weer gewoon over op het normale programma. Ondertussen gaan wel alle activiteiten door, maar zoals gezegd wordt de tijd anders gepland. Verder zijn er de afgelopen weken verschillende activiteiten georganiseerd vanuit de TFC waarvoor ik iedereen hartelijk wil bedanken die heeft bijgedragen aan deze activiteiten. Want door jullie bijdrage werken we allemaal aan de toekomst van Keniaanse straatjongens en dit is een mooie en dankbare gedachte.

 

Verder wil ik nog wel even zeggen dat er natuurlijk nog meer activiteiten gepland staan. Dus pak je agenda erbij en fiets mee op zaterdag 21 april om 9.00 bij de Hofjes in Middelharnis. Voor meer informatie kijk bij de agenda onder toertocht.

 

Vanuit Kenia wens ik iedereen het beste en bedankt voor uw/jouw support !

 

Groeten Frans Jr.

 

 

Categories :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *